Kérdése van? Hívjon minket! +36309535485

The Funk Firm Gett lemezjátszó
The Funk Firm Gett lemezjátszó
349 900 Ft
249 900 Ft

The Funk Firm Gett lemezjátszó

The Funk Firm Gett lemezjátszó
The Funk Firm, audiophile és high-end lemezjátszók

A cég neve valószínűleg nem sokaknak mond valamit, ha azonban azt mondom, Pink Triangle, akkor bizonyára sokan felkapják a fejüket. Az önmagát „The Most Creative Analogue Company”-ként aposztrofáló The Funk Firm mögött ugyanis az az Arthur Khoubesserian és társa, Neal Jackson állnak, akik annak idején a Rózsaszínű Háromszög lemezjátszókért is „felelősek” voltak. A két cég között pedig nem lehet nem észrevenni a szembeötlő párhuzamokat; a furcsa formákat, az egyedi megoldásokat, a fura neveket és a színes alkatelemeket. Mindezek miatt annak idején a Pink Triangle termékeket is sokan hajlamosak voltak egyfajta divat készülékeknek beállítani, pedig jobban megnézve lényegében az egész analóg lemezjátszó iparágat átalakító komoly technológiai innovációk álltak mögöttük.
Amikor a Pink Triangle megkezdte a működését (1979), a különféle lemezjátszók még radikálisan különböztek egymástól, tulajdonképpen csak egyetlen közös tulajdonságuk volt – mindegyikük lejátszotta a hanglemezeket. A PT szerint azonban a mesterszalagoknak, amelyekről készültek csak egyetlenféle hangjuk volt, ezért ők arra törekedtek, hogy a fizika törvényeit és lehetőségeit maximálisan kihasználva a lehető legközelebb kerüljenek hozzá. Lényegében ugyanezzel a jelmondattal alakult meg 2005-ben a The Funk Firm is, hogy "A lehető legtöbbet hozza ki a zenei információkat tartalmazó apró groove-ból".
LSD ORANGE
Anno a PT kezdte el először a könnyű és merev alvázak használatát, amelyek nem voltak szimmetrikusak, aminek köszönhetően jóval kevésbé voltak hajlamosak a rezonanciára. A lemeztányérokon lévő különféle gumik és filcek helyett sokak rémületére kitalálták a "kemény" akril használatát, amely csökkentette a hangok színezettségét. A váltómotor helyett inkább az egyenáramú motort választották, hogy zökkenőmentes meghajtást biztosítsanak vele. A nagyobb hajtásstabilitás érdekében fordított csapágyat használtak. Az egész rendszert egy tömegközépponttal tervezték, amely pontosan egybeesett a gravitációs központtal. Ha most körülnézünk a mai modern lemezjátszók világában, úgy tűnik, mintha a Pink Triangle „szelleme” mindenütt ott lenne. Nem véletlen, hogy az egykori PT1 lemezjátszójuk, amit a kezdetektől egészen 1985-ig gyártottak a legendás Linn LP12 egyik legerősebb kihívója volt, noha az értékesítési versenyt rendre a skót nyerte. Mindenesetre az innovációt innovációra halmozó Pink Triangle komoly szerepet tölt be az analóg lemezjátszók fejlődésében és történetében, a Funk pedig ugyanezen az úton jár, ezért minden szempontból a PT szellemi örökösének számít. Emiatt a Funktól is egyedi megoldásokat, látványos kiviteli elemeket és persze vicces neveket kapunk, hiszen a Little Super Deck nevezetű lemezjátszójuk például LSD réztáblával fut.
29
349 900 Ft
249 900 Ft
Kezdete: 2023.05.08   A készlet erejéig!
Kedvezmény: 29
Megtakarítás 100 000 Ft
Adatok
Cikkszám
fu102