Új Zensati kábelek

Új Zensati kábelek
Új Zensati kábelek

Az Acoustic Center újdonságai között a különféle analóg és digitális műsorforrások, erősítők, hangsugárzók és egyéb készülékek mellett kiváló kábeleket is találunk a megfelelő minőségű összeköttetésekhez, mégpedig a dán ZenSati felsőkategóriás típusait.

Mark Johansen az audió készülékek és a zene világában szerzett bő negyven évnyi tapasztalattal a háta mögött hozta létre a ZenSati céget, hogy kiváló minőségű és innovatív technológiákat alkalmazó kábelekkel kínáljon újabb nívós alternatívákat az igényes zenehallgatás szerelmeseinek. A különböző családokra és kategóriákra tagozódó ZenSati kábelek a legapróbb részletekre és minden lehetséges szempontra odafigyelő, kifinomult eszközökön elvégzett meghallgatások hosszú során szerzett tapasztalatok és az alapos mérések adatai alapján születtek meg. Megalkotásukat végtelen türelemmel, nagy hozzáértéssel és kínos precizitással végzett fejlesztési folyamat előzte meg, hogy a végeredmények valóban új mércét állíthassanak fel a jelátvitel precizitása terén.

A különféle kábeleket a Furutech által tervezett csatlakozókkal szerelik és mindegyikük rendelkezik egy fonott ezüst árnyékoló réteggel. A gyártó természetesen nagy figyelmet szentel az összeszerelési folyamatnak is (meg lehet nézni az erről készült videókat a ZenSati oldalon) így garantálva az ellenőrzött körülményeket a rendkívül szűk tűrésekkel rendelkező precíz kábelekhez. A munkafolyamat magában foglalja a krimpelt csatlakozási pontokat is, amelyeket ón-ezüst forrasztással rögzítenek, szemben a látszólag modernebb lézeres hegesztéssel. A cég sok időt töltött el a vezeték és a szigetelő anyagok különböző kombinációinak kipróbálásával is. Ebben a kérdésben a ZenSati vezetője, Mark Johansen végül arra felismerésre jutott, hogy a tiszta ezüst nem optimális, hanem a tiszta rézvezetőket kell a megfelelő arányú tiszta ezüst réteggel kombinálni az ideális eredmény eléréséhez. A ZenSati emellett még számos egyéb különleges technikát (pl. Cryo-kezelés) is használ.

A kábelek megjelenése és a „körítésük” szintén kiemelkedő. Elegáns, plüss belsejű fekete bőr tokban érkeznek, amelyre ezüsttel gravírozták rá a márkanevet. Minden egyes kábelhez tulajdonjogi igazolás jár, valamint egy figyelmeztetést, hogy a kábelt ne hajlítsa meg túlságosan, mert az mind a kábelt, mind a vezetéket károsíthatja és erre a ZenSati garanciája nem terjed ki.

A ZenSati filozófiája szerint a zene rejtett finomságainak feltárása mellett hitelesen kell visszaadni a zene és a hangszerek hangzásegyensúlyát, úgy, hogy kristálytisztán azonosítani lehessen a megszólaló hangszereket, énekeseket, azok helyét és hangjuknak minden apró jellegzetességét, valamint azokat a jegyeket, amelyek egyedivé teszik az adott hangszert, vagy előadót. Különösen fontos emellett a zene természetessége is, ezért a zene hiteles tolmácsolása szempontjából például meghatározó fontosságú, hogyha egy mély zongorahúrt ütünk meg a kalapáccsal, nem torzíthatja el és nem rövidítheti meg, és nem színezheti el ezt az érces, jellegzetes hangot egy hibás szerkezeti felépítésű, vagy nem a megfelelő anyagokból, vagy technológiával készült kábel! Ők pedig azon dolgoznak, hogy ne is tegye!

Acoustic Center
+36 30/9535-485
www.acousticcenter.hu 

<< vissza